Hisenda creuarà dades en temps real per evitar fraus d’empreses

Hacienda cruzará datos en tiempo real

A partir l’1 de juliol del 2017, l’Agència Tributaria implementarà un sistema anomenat SII, subministrament d’informació immediat a través del qual podrà creuar informació per tal d’evitar fraus d’empresa. Aquesta determinació afectarà empreses espanyoles que paguen IVA trimestralment.

En què afecta el fet que Hisenda creuarà dades en temps real?

SII és el Subministrament Immediat d’Informació, un sistema pel qual es gestiona l’IVA que s’introdueix en l’Agència Tributària. El seu fi principal és el poder agilitzar aquest tipus de tràmits però, el que realment s’espera amb aquesta nova implementació és el poder evitar qualsevol tipus de frau d’empreses ja que hi haurà un encreuament d’informació en temps real.

Les empreses que començaran a complir amb aquest sistema són aquelles que es troben inscrites en el Registre de Devolució d’IVA Mensual i les grans empreses que facturen més de 6 milions d’euros. També aquelles empreses que de forma voluntària vulguin acollir-se a aquest sistema.

Les petites empreses s’aniran integrant a poc a poc al sistema. S’espera que per a l’any 2019 ja estiguin totes integrades deixant així un termini de dos anys per a l’adaptació i millora del sistema de Subministrament immediat de Informació.

A causa d’aquesta implementació, les conseqüències seran que el detall d’informació per part dels que presenten l’IVA serà més gran i els terminis de presentació es reduiran de 20 dies a 4 dies. Això fa que inevitablement, la càrrega administrativa de les empreses augmenti a causa de la implementació d’aquest sistema, el qual ja s’aplica a diferents països de forma reeixida.

Les empreses han de considerar així l’ús de la tecnologia per demanar la informació de despeses i d’IVA o per contra ampliar els recursos humans de la mateixa, encara que sembla que la primera seria la millor opció.

Abogado especialista en Derecho Laboral y Derecho Empresarial con más de 15 años de experiencia.